Kärleksmumssnittar och kokoskolasnittar

De här kakorna består av en deg som man enkelt förvandlar till två olika sortes kakor. Perfekt om man vill bjuda på flera olika sorters kakor på t. ex. släktkalaset eller eftermiddagsfikat, men inte orkar eller hinner hålla på att göra flera olika degar. Och det bästa av allt? De tar inte lång tid alls att baka!
Ingredienser, grunddeg
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
Börja med att röra ihop det rumsvarma smöret tillsammans med sockret och sirapen i en bunke. I en annan bunke  blandar du ihop de övriga ingredienserna. Tillsätt sedan de torra ingredienserna till smör-och sockerblandningen och rör tills degen går ihop. Dela därefter degen på hälften och lägg de i två olika skålar/bunkar. 
 
Kärleksmumssnittar, degen
0.75 msk kakao
0.5 tsk kaffe
0.25 dl kokosflingor
 
Kokoskolasnittar
0.5 dl kokosflingor
 
Blanda ner smaksättningarna i de två degarna och rulla därefter ut de till två längder som du placerar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Varje degklump räcker till en längd. Platta till längderna något innan du gräddar de mitt i ugnen i 175°C (eller 150°C varmluft) i ca 15 minuter. De är färdiga när de har flutit ut och fått en gyllene färg. Skär snittar av längderna direkt när de kommit ut ur ugnen. 
 
Kärleksmumssnittar, glasyren
25 g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.75 msk kakao
Ca 1 msk kaffe
Kokosflingor till dekoration
 
Börja med att smälta smöret i en kastrull. När det har smält häller du i de restrerande ingredienserna, förutom kokosflingorna och rör tills du fått en jämn glasyr. Bred därefter snabbt glasyren över kärleksmumssnittarna och strö över kokosflingor. Anledningen till varför du bör skynda dig är för att glasyren stelnar snabbt! Skär därefter upp snittarna i samma skåror som du skar innan glasyren lades på och låt de sedan svalna. 
 
Kokoskolasnittarna blir härligt sega, med krispiga kanter. Kärleksmumssnittarna blir något mjukare och påminner lite om vanliga kärleksmums i konsistensen. 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
/M