Semmelkladdkaka
Alltså, kan vi prata om denna!?

Det ni ser här ovanför är en semmelkladdkaka. Japp, ni hörde rätt. Det här är en hybrid mellan en semla och en kladdkaka och det kan ha varit det godaste jag ätit på länge. Den var så god att gästerna utbrast uttryck som "jag har dött", "jag har gått av" och bara utbrast i random skrik. Så god var den. Jag tror det säger det mesta. Den smakar som en blandning av degig semla och mandelfyllningen som brukar finnas i. Så sjukt god! Om det är någonting ni måste baka denna vinter så är det den här semmekladdkakan. Ni kommer inte ångra er!
Ingredienser:
3 ägg
2 3/4 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1/2 msk vaniljsocker
1/2 msk mortlade kardemummakärnor (ev. 1 msk mald kardemumma)
Några nypor salt
130 g mandelmassa
125 g smör
Börja med att smälta smöret och riv mandelmassan grovt. Blanda de restrerande ingredienserna i en skål. Tillsätt därefter det smälta smöret och mandelmassan i smeten och rör tills det blandat sig. Häll därefter upp smeten i en form som är 24 cm i diameter. Grädda därefter kakan mitt i ugnen i 175°C (150°C om du använder varmluft) och låt den gräddas i ca 20 minuter. Om du sticker en provsticka i kakans mitt ska den fortfarande vara hyfsat kladdig. Låt kakan svalna helt innan du serverar den. För den ultimata kladdkaksupplevelsen låter du den stå ett dygn i kylskåpet innan du serverar den, för att den ska stå till sig lite. När kakan svalnat dekorerar du den med grädde, eller serverar grädde till. Det spelar egentligen ingen roll hur du gör det, bara du har grädde till när du äter denna kaka för att få den optimala semmel-upplevelsen.


Originalreceptet hittade jag inne på Matplatsen (http://www.matplatsen.net/2016/01/25/semmelkladdkaka-2/)
/M