Chocolate chip cookies

Knapriga kakor fyllda med massa choklad!
 
 
Ingredienser 
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Ca 0.5 krm salt (jag tog några nypor, men tror mängden motsvarar ungefär 0.5 krm)
200 g choklad (jag tog 50/50 ljus och mörk choklad)
Ev. Nonstop till dekoration
 
Gör så här
Börja med att vispa ihop smöret och de båda sockersorterna tills det blandat sig. Tillsätt därefter ägget och rör tills du fått en jämn blandning. Det är viktigt att både smöret och ägget är rumstempererade, för annars kommer smeten att skära sig här. Om den gör det kan du värma en del av blandningen i micron och sedan tillsätta den i smeten och röra tills du får en jämn blandning igen, annars brukar den gå ihop när mjölet tillsätts. Blanda i en annan skål ihop mjölet, bikarbonatet, vaniljsockret och saltet och vänd ner det i smör- och sockerblandningen och rör tills ingredienserna har blandat sig. Hacka chokladen grovt och rör ner chokladbitarna i degen. Tag därefter fram två plåtar klädda med bakplåtspapper och rulla bollar av degen som du placerar ut på plåten. Jag tog en rågad matsked deg till varje kaka. Tänk på att inte placera bollarna för tätt intill varandra, eftersom att de flyter ut ganska mycket under gräddningen. Platta till bollarna något med fingrarna och toppa de eventuellt med nonstop eller mer choklad om du vill. Grädda de sedan mitt i ugnen i 200°C (eller 175°C om du använder varmluft) i ca 6-8 min. Mina kakor blev klara efter exakt 7 min, men gräddningstiden kan variera från ugn till ugn. De är klara när de flutit ut och blivit gyllenbruna i kanterna. Tag ut och låt kakorna därefter svalna. 
Receptet ger ca 20 stora kakor och toppade med nonstop får de genast ett festligt utseende som passar till att allt ifrån barnkalas till när man vill sätta extra färg på vardagen.
Lycka till med dina chocolate chip cookies och jag hoppas du får en trevlig dag!
 
/M